Stichting Lef 

Waarom doen we dit? Om geld in te zamelen voor mensen die zijn getroffen door een ongeneeslijke ziekte in Salland. Onze Stichting zet zich in om mensen te ondersteunen tijdens het ziek zijn, maar ook de mensen om hem of haar heen. Denk daarbij aan een kind wat ziek wordt, alles wordt anders in het gezin. Veel tijd en aandacht gaat er naar het kindje wat ziek is en hierdoor is er minder tijd en aandacht voor broertjes en zusjes. Hun leven staat op hoop op genezing, ziek zijn, behandelingen…. Wij als Stichting willen hen ondersteunen in mooie herinneringen maken, een fijn moment samen hebben. Wensen die er zijn…. Maar ook zijn er veel gezinnen die in de financiële problemen komen door het ziek zijn en door ook alle bijkomende kosten die niet vergoed worden het hoofd bijna niet meer boven water kunnen houden. Op deze manier zetten wij ons ook in als dit nodig blijkt te zijn. Wij willen gezinnen een klein lichtpuntje kunnen geven voor het leven NU….in welke vorm dan ook maar mogelijk is.

 

We zijn begonnen om lokaal (Salland) gezinnen te ondersteunen. Dit kan financiële ondersteuning zijn aan gezinnen die door de vele bijkomende kosten het hoofd bijna niet meer boven water kunnen houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de reiskosten van en naar het ziekenhuis, parkeerkosten, niet kunnen werken, verblijf in het Ronald McDonald huis en wanneer deze vol zit moeten ze uitwijken naar een hotel of extra opvang voor de kinderen.

 

Op veel verschillende manieren proberen wij een stukje ondersteuning te geven aan deze gezinnen. Vaak hebben we contact met een naaste die het gezin heeft aangedragen. En samen kijken we wat we voor het gezin kunnen betekenen. We hebben inmiddels al veel verschillende dingen mogen doen. Zowel naar gezinnen toe als in samenwerking met andere organisaties. Voor gezinnen hebben we verschillende ontbijtjes bezorgd, wensen die er zijn aan bijgedragen of mogelijk gemaakt, een dagje Efteling met een overnachting met het hele gezin. Dit om samen mooie herinneringen te maken en even uit de zorg te zijn.

Daarnaast zijn we ook actief met andere disciplines en hebben avonden georganiseerd (Café Doodgewoon) om onderwerpen bespreekbaar te maken met deskundigen. Er zijn al verschillende avonden geweest met onderwerpen als, ‘Wat als mijn kind ongeneeslijk ziek is’, ‘Wilsbeschikking & Euthanasie’, etc. Daarnaast hebben we de ondersteuning gegeven aan Wereldlichtjesdag. Dit allemaal omdat het leven NU is en niet pas morgen!

 

Lef leeft!

 

In de donkerste tijden een klein gebaar,

een klein lichtje voor het leven nu.

Een glimlach een traan….eventjes glimmende oogjes,

daar wil Stichting Lef voor staan